Zo stap je over op glasvezel | Limburg Glasvezel
Hulp? Hulp nodig? 0485 - 745800

Zo stap je over op glasvezel

Zo stap je over

Glasvezel is niet alleen belangrijk voor internet, telefoon en televisie. Het zorgt er ook voor dat je dorp, wijk of gemeente in de toekomst probleemloos kan aansluiten op nieuwe diensten in de digitale (mantel-)zorg, veilig wonen en domotica. Een digitaal, fijnmazig en 100 procent dekkend netwerk is daarbij net zo belangrijk als een sociaal netwerk! Maar denk ook aan ‘the Internet of Things’, smart mobility (en smart city, smart farming en smart living), 5G en robotica. Alleen met de aanwezigheid van een ultrasnel netwerk komen deze ontwikkelingen echt van de grond.

Als je glasvezel wil, is overstappen noodzakelijk. De providers die nu via de kabel of telefoonlijn diensten aan je leveren, willen dat niet doen via het glasvezelnetwerk in je gemeente. Dat betekent dat je een nieuwe provider nodig hebt. Om goed voorbereid te kiezen, neem je de volgende stappen.

> Stap 1

Print de factuur van je huidige provider uit zodat je weet welke diensten (internet, telefoon en televisie) je hebt en wat je ervoor betaalt.

Stap 2

Kom naar de informatieavond in jouw dorp of wijk en begrijp wat glasvezel betekent voor de gemeenschap.

Stap 3

Als er nog onduidelijkheden zijn, kun je kijken naar de ‘Veelgestelde vragen’ op deze site, bellen met de klantenservice (0485-745800) of je vragen mailen naar klantenservice@limburgglasvezel.nl.

Stap 4

Klik voor de providers en hun aanbod op ‘Inschrijven’ in de menubalk. Als minimaal 30 procent van de gezinnen en bedrijven overstapt naar een glasvezelprovider wordt het netwerk aangelegd. Je hoort bij die 30 procent als je een abonnement bij één van de providers hebt besteld.

Stap 5

Als je hulp wilt bij het maken van uw keuze, kom dan naar één van de vier inschrijfavonden die we in je dorp houden. Op deze site vind je onder het kopje van jouw gemeente waar en wanneer deze plaatsvinden.

Stap 6

Bestel voor de deadline van de glasvezelcampagne in jouw dorp of wijk een abonnement bij één van de glasvezelproviders.

Stap 7

Wacht tot 14 dagen na de dealine. Na de 14 dagen bedenktijd van de laatste overstappers maken we de balans op. Per mail en via de website en social media laten we weten of de aanleg doorgaat. Wanneer het licht op groen gaat, start na drie tot zes maanden de aanleg.

Stap 8

Is er een go, dan is het netwerk na circa 12 vanaf de start klaar. Dan kan iedereen van glasvezel gebruikmaken!

Zo stap je over
×