Limburg kiest voor een dekkend glasvezelnetwerk | Limburgglasvezel.nl
Hulp? Hulp nodig? 085 888 7404

Over Limburg Glasvezel

Over Limburg Glasvezel

In 13 gemeenten in Limburg ligt al glasvezel. Het zal bij die 13 blijven als we in andere gemeenten niet samen kiezen voor glasvezel. 16 gemeenten in Limburg ontberen een toekomstbestendig glasvezelnetwerk.

Diverse gemeenten in Limburg zijn met haar kleine kernen en uitgestrekte buitengebieden niet interessant voor commerciële partijen om een gebiedsdekkend glasvezelnetwerk aan te leggen. Daarom is het initiatief Limburg Glasvezel opgestart. Zij wil dat iedereen, zonder eigen bijdrage, aangesloten wordt op het netwerk van de toekomst.

Limburg Glasvezel is de enige partij in Limburg die zich hard maakt voor een glasvezelnetwerk in zowel de kernen, het buitengebied als op bedrijventerreinen.

21 gemeenten gingen u voor

Eising-Kempen BV is een onafhankelijk projectbureau dat gemeenten helpt met de realisatie van glasvezelnetwerken onder de merknaam Limburg Glasvezel. Met een beproefde aanpak wisten zij in de afgelopen jaren met haar partners glasvezelnetwerken te realiseren in de gemeenten: Uden, Veghel, Schijndel, Sint Oedenrode, Horst aan de Maas, Maasgouw, Stein, Echt-Susteren, Nuth, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Beek, Leudal, Peel en Maas, Weert en Nederweert.

In de gemeenten Cuijk, Horst aan de Maas (buitengebied) Boxmeer, Sint Anthonis, Mill & Sint Hubert en Grave is de vraagbundeling succesvol afgerond. Daar is de aanleg in mei 2018 gestart. In 2018 hebben zij een haalbaarheidsonderzoek voor de gemeente Rotterdam uitgevoerd en zijn ze gestart met de glasvezelcampagne in de gemeente Gennep. De uitrol van het glasvezelnetwerk in Gennep en in het buitengebied van de gemeente Horst aan de Maas is in volle gang. In 2020 start de aanleg in Bergen (L) en Mook & Middelaar.

 

Partners

Met diverse partners leggen we momenteel in meerdere gemeenten in hoog tempo glasvezel aan. Met een gezonde financiële basis is er ruimte om in snel tempo de resterende 16 Limburgse gemeenten te verglazen.
Door een gedegen voorbereiding en een goede campagne met genoeg enthousiaste vrijwilligers is dat haalbaar. De gemeenten waar nu glasvezel ligt of uitgerold wordt, bewijzen dat. Eising-Kempen is de partij om de campagnes in goede banen te leiden. Doelstelling is om binnen een termijn van vier jaar Limburg te verglazen. Het gaat dan over de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals, Maastricht, Simpelveld, Voerendaal, Heerlen, Kerkrade, Beekdaelen, Landgraaf, Sittard-Geleen, Beesel, Roerdalen, Roermond en Venlo.

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Over Limburg Glasvezel
×