Zakelijke aansluitingen | LimburgGlasvezel.nl
Hulp? Hulp nodig? 085 888 7404

Zakelijke aansluitingen

Zakelijke aansluitingen

Enkele providers hebben speciale abonnementen voor de zakelijke markt. Heeft u specifieke wensen, vraag het de providers.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over zakelijke aansluitingen. Staat je vraag er niet tussen, kijk dan bij de andere veel gestelde vragen.

Vallen bedrijventerreinen ook onder dit project?

LimburgGlasvezel gaat voor een gebiedsdekkend netwerk, dus ja: ook bedrijventerreinen worden aangesloten op glasvezel. De maandelijkse tarieven liggen op hetzelfde niveau als die van consumentenpakketten, vanaf € 39,00 incl. btw per maand.

Kan ik als ondernemer ook glasvezel krijgen?

Ja, ook ondernemers kunnen zich aanmelden voor glasvezel. Er zijn verschillende soorten zakelijke abonnementen vanaf € 39,00 incl. btw per maand.

Zijn er ook abonnementen voor bedrijven?

U kunt via een aantal providers abonnementen specifiek voor zakelijk gebruik afsluiten. Hiervoor gelden hogere garanties en snellere responstijden in geval van calamiteiten. Daarnaast is het mogelijk voor kleine bedrijven in woonwijken, om een consumentenabonnement te krijgen.

Werkt mijn fax ook gewoon?

Bijna alle faxen werken zonder problemen. Het kan zijn dat zeer oude modellen faxen niet werken, maar hier kunnen wij een oplossing voor bieden.

Kan ik meerdere telefoonlijnen krijgen?

Ja, het is mogelijk meerdere telefoonlijnen te krijgen. Ook VoIP. Details hierover ontvang je van de providers.

Werkt mijn telefooncentrale op het glasvezelnetwerk?

Het is in principe mogelijk om alle telefooncentrales in combinatie met het glasvezelnetwerk te gebruiken. Uw dure ISDN-lijnen kunt u opzeggen (in 2019 bestaat ISDN niet meer). Voor veel centrales zijn hier aparte modules of kastjes verkrijgbaar. Informeer bij je leverancier voor de mogelijkheden.

Werkt pinnen op het glasvezelnetwerk?

Ja. De lijnen zijn hiervoor gecertificeerd.

Werkt mijn beveiligingssysteem op het glasvezelnetwerk?

Ja, al dan niet met een UPS-noodstroomvoorziening en voor de verzekeringsklasse AL1 of AL2.

Kan ik meerdere vaste IP-nummers krijgen?

Ja. De mogelijkheden bespreek je met de provider.

Welke andere zakelijke diensten worden aangeboden op het glasvezelnetwerk?

Denk hierbij aan pinnen, beveiliging, back-up op afstand, telewerken, hosting, verbinden van vestigingen (ook buiten onze gemeente), etc.

Was is het belang van glasvezel voor het bedrijfsleven in de gemeente Gennep nu en in de toekomst?

De gemeente Gennep heeft kleine en grote industrieterreinen, al dan niet met een agrarische toeristisch karakter. Veel van deze bedrijven, met name de kleinere, leiden dagelijks economische schade omdat hun internet niet goed werkt of niet snel genoeg is. Het maakt Gennep onaantrekkelijk als vestigingsregio. Ligt hier supersnel glasvezel, zal dit gebied een stuk interessanter worden voor bedrijven. Extra werkgelegenheid dus, en daar heeft iedereen baat bij.

Hoe weet ik als ondernemer zeker dat ik kies voor een betrouwbaar netwerk zonder problemen?

Die garantie is er nooit honderd procent, maar glasvezel en ondervindt in principe geen hinder van invloeden van buitenaf. Koperen kabels wel. Glasvezel is daarnaast sterk en zeer betrouwbaar.

Hoe snel is glasvezel ten opzichte van mijn huidge bedrijfsnetwerk?

Dat ligt aan de snelheid van je huidige snelheid, maar de gemiddelde snelheid op de huidige internetwerken is 30 Mbps. Met glasvezel is dit nu minimaal 250 Mbps tot 1 Gbps (=1000 Mbps), en in de toekomst heel veel meer.

Waar kan ik me als bedrijf aanmelden voor glasvezel?

Dat kan het beste via deze website van een van de providers van glasvezel in onze gemeente. De vertegenwoordigers van de providers komen ook graag bij u om alles door te spreken.

Waarom kan het onderwijs in Gennep niet zonder glasvezel?

Gennep heeft een aantal scholen, van basisscholen, tot middelbare scholen. Leerlingen kunnen zonder internet nauwelijks nog lessen volgen of huiswerk maken en ook dat zal de komende jaren alleen nog maar meer worden.  Met name de (basis)scholen in het buitengebied kunnen door de slechte kwaliteit van het huidige netwerk niet meer op de manier werken zoals moderne lesstof dat vereist. Problemen die met de komst glasvezel verleden tijd zullen zijn.

Wat betekent glasvezel voor mij als ondernemer?

Als bedrijf kun je eigenlijk niet zonder glasvezel. Met glasvezel ben je klaar voor morgen én zal het vandaag een stuk fijner werken worden. Je zult nooit meer inkomsten mislopen vanwege een storing op het internet, of niet kunnen werken in de Cloud. Met glasvezel heb je altijd een razendsnelle verbinding.

Welke impact heeft glasvezel op mijn bedrijf?

Glasvezel zorgt er niet alleen voor dat je bedrijf klaar is voor de toekomst, het zal ook het huidige internetgebruik een stuk verbeteren. Denk aan zonder problemen vergaderen via Skype, bijvoorbeeld. Of probleemloos en snel werken in de Cloud. Goedkoop telefoneren via VoIP. Makkelijk gebruikmaken van online software zoals bijvoorbeeld Office365.

Ik wil graag een glasvezelaansluiting in mijn bedrijfspand, kan dat?

Ja, ook voor je bedrijf kun je een abonnement afsluiten. De providers hebben hiervoor speciale abonnementen.

×