Televisie en Radio | LimburgGlasvezel.nl
Hulp? Hulp nodig? 085 888 7404

Televisie en Radio

Televisie en Radio

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over televisie en radio. Staat je vraag er niet tussen, kijk dan bij de andere veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.

Ik wil Ziggo TV houden en internet via glasvezel, kan dat?

Ja dat kan. Bij Ziggo kun je tv zonder internet bestellen. Op dit moment kost dat 18,70 p.m. Bij één van de glasvezelproviders bestel je vervolgens Internet Only. Kijk bij de providers wat de tarieven zijn.

Ik wil Ziggo Sport Totaal, kan dat?

Bij de meeste providers kun je Ziggo Sport Totaal toevoegen aan het zenderpakket.

Krijg ik analoge of digitale (HD) televisie?

Je krijgt via glasvezel een televisie-aansluiting met digitaal signaal (DVB-C) zodat u gebruik kunt maken van uw huidige coax-netwerk in huis. Maar ook interactieve tv kunt gebruiken als u dat wilt. Ook de zenderpakketten van glasvezelproviders bevatten alle zenders die je gewend bent, zoals  Film1, Netflix, Sport1 of Foxsport en Eredivisie Live.

De provider geven ook het HD signaal door van de diverse zenders. Zelfs ook UHD of 8K indien voorhanden.

Kun je de lokale omroepen ontvangen via glasvezel

Ja, LimburgGlasvezel bepaalt samen met de providers welke zenders worden aangeboden. Daarnaast voegen we lokale omroepen van andere gemeenten desgewenst toe, zoals Peel&maas TV en Omroep Venray.
Alle provinciale omroepen zitten standaard in het basispakket.

Kan ik meerdere televisies gebruiken?

Je kunt het televisiesignaal verdelen met een traditionele coaxsplitter en daarmee meerdere televisies aansluiten. U kunt ook op meerdere TV’s interactief tv-kijken. Voor elke tv heeft u dan een setopbox nodig. U kunt circa 6 setopboxen tegelijk gebruiken.

Mocht mijn internet uitvallen, kan ik dan ook geen tv meer kijken?

Het televisiesignaal staat los van het internetsignaal; dit wordt over twee aparte glasvezels getransporteerd. Soms ook via 1 vezel maar met een andere kleur. Het hoeft dus niet te betekenen dat je geen TV meer kunt kijken wanneer het internet niet werkt.

Wat is het zenderpakket dat straks wordt aangeboden?

Alle informatie over het zenderpakket kun je bekijken op de website van de providers.

Bieden jullie ook extra zenderpakketten aan?

Net zoals alle andere aanbieders zullen de providers ook additionele zenderpakketten aanbieden. Denk hierbij aan Film1, Sport1, HBO, Netflix en Eredivisie Live. Kijk ook hier voor bij de providers.

Kan ik een set-top box met opnamefunctionaliteit krijgen?

Bij de verschillende providers is (soms als optie) altijd de mogelijkheid van opnemen aanwezig. Soms zit de opname functie in de set-top box, dan weer wordt het aangeboden als ‘cloud dienst’. Je kunt je wensen en vragen het beste doornemen met de providers.

Ik wil alleen televisie via glasvezel, kan dat?

Er zijn verschillende soorten pakketten beschikbaar bij de providers en gaan altijd in combinatie met internet. Je kunt dus vaak kiezen uit:

  • alleen internet
  • internet + telefoon
  • internet + televisie
  • internet + televisie + telefoon
×