Internet | LimburgGlasvezel.nl
Hulp? Hulp nodig? 085 888 7404

Internet

Internet

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over internetdiensten. Staat je vraag er niet tussen, kijk dan bij de andere veel gestelde vragen, of neem contact met ons op.

Welke internet snelheid krijg ik?

Je internetverbinding zal minimaal 250Mb download én upload zijn. De glasvezel heeft vooralsnog nauwelijks grenzen als het om snelheid gaat. De limiet wordt bepaald door de elektronica, er hoeft dus in de toekomst niet opnieuw gegraven te worden. De apparatuur die we nu gebruiken maakt het al mogelijk om tot 10 Gbps te uploaden en downloaden.

Is uw internetverbinding toekomstbestendig? Klik hier en voer de test uit.

Is er een datalimiet voor het internet?

Nee, je kunt onbeperkt gebruik maken van het supersnelle internet en onbeperkt up- en downloaden. Dit is een belangrijk verschil met bijvoorbeeld 5G waar datalimieten gelden.

Kan ik mijn oude e-mail adres blijven gebruiken?

Dit hangt af van het soort e-mail adres dat je gebruikt. We maken onderscheid in 3 typen e-mail adressen.

  1. Heb je een e-mail van je huidige provider (bijvoorbeeld @planet.nl, @chello.nl, @home.nl, @hetnet.nl, @ziggo.nl, @kpnmail.nl) dan vervalt deze waarschijnlijk wanneer je overstapt. Informeer hierover bij je huidige aanbieder.
  2. Wanneer je een email adres hebt via een (gratis) dienst als Hotmail of Gmail, dan kun je deze blijven gebruiken. Je e-mail berichten worden opgeslagen bij de dienstaanbieder en kunnen in combinatie met LVCNET prima gebruikt worden.
  3. Een eigen email adres dat je zelf hebt aangevraagd, zoals info@jenaam.nl . Hiervoor geldt hetzelfde als hierboven, dit werkt uitstekend op glasvezel.
Is het ook mogelijk om een vast IP-adres te krijgen?

Ja. Het is mogelijk om een vast IP-adres te verkrijgen. NB: het is voor de meeste gebruikers niet noodzakelijk om een vast IP adres te krijgen. Bovendien wisselt het IP adres slechts zelden en zijn er gratis oplossingen om hiermee om te gaan. Wil je desondanks een vast IP adres voor bijvoorbeeld je mailserver thuis, dan is dat mogelijk. Overleg dit met je nieuwe provider.

Kan ik ook draadloos internetten?

Ja. Het modem dat wordt geplaatst is erg geavanceerd, het heeft standaard een draadloze router functie. Het is in veel gevallen ook mogelijk om je eigen access point of router te gebruiken. Vraag dit na bij de provider van je keuze.

Kan ik mijn eigen router dan ook gebruiken?

Er moet onderscheid gemaakt worden tussen twee typen routers.

  • Modem/Router combinatie (vaak ADSL): deze zijn niet te gebruiken met de glasvezel verbinding. Je kunt gebruik maken van het glasvezelmodem en de routerfunctie.
  • Losstaande router: iedere losse router (te herkennen aan één WAN ingang en vier LAN uitgangen) is te gebruiken met de glasvezel verbinding. Echter, standaard biedt het glasvezelmodem reeds dezelfde functionaliteit.
  • Wanneer je een eigen router wilt gebruiken, is het raadzaam de routerfunctionaliteit van het modem uit te laten zetten.
Welke internetsnelheid past bij mij?

Iedereen gebruikt internet op zijn eigen manier, maar het is wel zeker dat iedereen de komende jaren meer van zijn verbinding gaat eisen. De verbinding die je nu hebt zal dan niet meer voldoen. Wil je een beter zicht hebben in welke internetsnelheid het beste bij jou past, gebruik dan de keuzehulp op deze site.

Wat is het verschil tussen glasvezel internet en kabel/adsl?

Internet via de (coax)kabel en adsl gaat via koper. De belangrijkste nadelen daarvan zijn de onbetrouwbaarheid en de snelheid. Koper is een metaal en dus zeer storingsgevoelig. Daarnaast kan het maar een beperkte snelheid aan. Ook wordt het internet via koper langzamer als je verder van de wijkcentrale af woont of meerdere mensen er tegelijkertijd gebruik van maken. Glasvezel heeft daar allemaal geen last van: het heeft een bijna onbeperkte snelheid in elke situatie én is zeer betrouwbaar.

Welke internetsnelheid krijg ik?

Je internetverbinding zal minimaal 250 Mbps download én upload zijn. De glasvezel heeft vooralsnog geen grenzen als het om snelheid gaat. De limiet wordt bepaald door de elektronica, er hoeft dus in de toekomst niet opnieuw gegraven te worden. De apparatuur die we nu gebruiken maakt het al mogelijk om tot 10 Gbps te uploaden en downloaden.

Ik wil alleen internet. Kan dat?

Ja, er zijn verschillende soorten pakketten beschikbaar bij de providers.

×