Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het aansluitgebied en de planning. Staat je vraag er niet tussen, kijk dan bij de andere veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.
Ook als je een huurwoning hebt, kun je je aanmelden. Woningcoöperaties in onze gemeente ondersteunen glasvezel. Ook als je in een appartementencomplex woont, is (indien nodig via de vereniging van eigenaren) een glasvezelaansluiting mogelijk.
Ook als je een huurwoning hebt, kun jij je inschrijven en een gratis glasvezelaansluiting krijgen (als je dat tijdens de campagne doet). Woningcoöperaties in onze gemeente ondersteunen glasvezel. Ook als je in een appartementencomplex woont, is (indien nodig via de vereniging van eigenaren) een glasvezel-aansluiting mogelijk.
LimburgGlasvezel wil een gebiedsdekkend glasvezelnetwerk. Dat betekent dat we ervoor zorgen dat overal in onze gemeente glasvezel wordt aangelegd. Zowel in het buitengebied, als op de bedrijventerreinen als in alle kernen.
Jazeker. De kracht van LimburgGlasvezel is dat we gaan voor een gebiedsdekkend glasvezelnetwerk. Dat betekent dat we zorgen voor glasvezel in de kernen, maar ook in het buitengebied.
Pas als je gebruik gaat maken van de diensten zoals internet, televisie en telefonie, ontvang je een factuur van de dienstenaanbieder van je keuze. Je kunt er dus voor kiezen om het abonnement voor glasvezeldiensten pas in te laten gaan, zodra je huidige abonnement(en) zijn gestopt.
De overstapservice verschilt per provider. Dit wordt tijdens de inschrijving ook met je besproken.
Je kunt van je aansluiting gebruik maken als het modem en de router van het glasvezelpakket van je nieuwe provider is geïnstalleerd.
Een exacte datum is niet te geven. Glasvezel zal in onze gemeente gefaseerd worden aangelegd. Streven is om het hele netwerk er zo snel mogelijk te hebben liggen.
In principe maakt het niet uit hoever je van een aansluitpunt af woont.
Het aansluiten is in principe gratis als je jezelf tijdens de glasvezelcampagne inschrijft bij een provider die op dit glasvezelnetwerk haar diensten levert.
In principe maak je geen extra kosten, behalve als je na de aanleg een abonnement neemt. Dan betaal je circa 450 euro activatiekosten.
Dat ligt aan het abonnement dat je hebt afgesloten. Informeer hierover bij je huidige provider.
Ja dat kan. Maar als je na de campagne een abonnement neemt. Dan betaal je circa 450 euro activatiekosten.
Dat kan. Maar als je jezelf na de campagne inschrijft voor een abonnement betaal je activatiekosten. Die kosten zijn 450 euro.