Aansluiten en Planning | LimburgGlasvezel.nl
Hulp? Hulp nodig? 085 888 7404

Aansluiten en Planning

Aansluiten en Planning

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het aansluitgebied en de planning. Staat je vraag er niet tussen, kijk dan bij de andere veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.

Ik woon in een huurwoning, kan ik toch inschrijven?

Ook als je een huurwoning hebt, kun je je aanmelden. Woningcoöperaties in onze gemeente ondersteunen glasvezel. Ook als je in een appartementencomplex woont, is (indien nodig via de vereniging van eigenaren)  een glasvezelaansluiting mogelijk.

Ik huur een woning, krijg ik een gratis glasvezelaansluiting?

Ook als je een huurwoning hebt, kun jij je inschrijven en een gratis glasvezelaansluiting krijgen (als je dat tijdens de campagne doet). Woningcoöperaties in onze gemeente ondersteunen glasvezel. Ook als je in een appartementencomplex woont, is (indien nodig via de vereniging van eigenaren)  een glasvezel-aansluiting mogelijk.

Waar komt glasvezel liggen in de gemeente Gennep?

LimburgGlasvezel wil een gebiedsdekkend glasvezelnetwerk. Dat betekent dat we ervoor zorgen dat overal in onze gemeente glasvezel wordt aangelegd. Zowel in het buitengebied, als op de bedrijventerreinen als in alle kernen.

Wordt er echt glasvezel aangelegd in het buitengebied?

Jazeker. De kracht van LimburgGlasvezel is dat we gaan voor een gebiedsdekkend glasvezelnetwerk. Dat betekent dat we zorgen voor glasvezel in de kernen, maar ook in het buitengebied.

Wanneer moet ik gaan betalen?

Pas als je gebruik gaat maken van de diensten zoals internet, televisie en telefonie, ontvang je een factuur van de dienstenaanbieder van je keuze. Je kunt er dus voor kiezen om het abonnement voor glasvezeldiensten pas in te laten gaan, zodra je huidige abonnement(en) zijn gestopt.

Hoe werkt de overstapservice?

De overstapservice verschilt per provider. Dit wordt tijdens de inschrijving ook met je besproken.

Kan ik na aansluiting direct gebruik maken van de mogelijkheden van glasvezel?

Je kunt van je aansluiting gebruik maken als het modem en de router van het glasvezelpakket van je nieuwe provider is geïnstalleerd.

Wanneer word ik aangesloten op glasvezel?

Een exacte datum is niet te geven. Glasvezel zal in onze gemeente gefaseerd worden aangelegd. Streven is om het hele netwerk er zo snel mogelijk te hebben liggen.

Maakt het uit hoe ver ik van het aansluitpunt af woon?

In principe maakt het niet uit hoever je van een aansluitpunt af woont.

Wat moet ik bij aansluiting betalen aan het glasvezelbedrijf?

Het aansluiten is in principe gratis als je jezelf tijdens de glasvezelcampagne inschrijft bij een provider die op dit glasvezelnetwerk haar diensten levert.

Welke kosten maak ik allemaal als ik overstap en een abonnement afsluit?

In principe maak je geen extra kosten, behalve als je na de aanleg een abonnement neemt. Dan betaal je circa 450 euro activatiekosten.

Zijn er kosten verbonden aan het opzeggen bij mijn huidige provider?

Dat ligt aan het abonnement dat je hebt afgesloten. Informeer hierover bij je huidige provider.

Kun je worden aangesloten zonder een pakket af te nemen?

Ja dat kan. Maar als je na de campagne een abonnement neemt. Dan betaal je circa 450 euro activatiekosten.

Ik wil wel graag dat mijn woning wordt aangesloten op glasvezel, maar wil me nog niet inschrijven bij een provider. Kan dit?

Dat kan. Maar als je jezelf na de campagne inschrijft voor een abonnement betaal je activatiekosten. Die kosten zijn 450 euro.

×