Mook & Middelaar - Limburg Glasvezel
Hulp? Hulp nodig? 085 888 7404

GLASVEZEL MOOK & MIDDELAAR

ALLEEN MET EEN ABONNEMENT KRIJG JE EEN GLASVEZELAANSLUITING

Startpakket aanvragen

Aanleg glasvezel gestart

Het is gelukt in Mook & Middelaar; er komt een glasvezelnetwerk! Dit goede nieuws is het resultaat van de inzet van lokale glasvezelambassadeurs en samenwerking met de providers. Door de aanleg slim te combineren met de aanleg in Gennep krijgen beide gemeenten een glasvezelnetwerk. De aanleg is al in volle gang.

Aanleg

De graafwerkzaamheden zijn in juni gestart. De inwoners krijgen nadere informatie over de aanleg van het netwerk. Voordat de schop in de grond gaat krijgt elk gezin dat een abonnement heeft afgesloten bezoek van een schouwer. Deze kijkt samen met de bewoner naar de plek waar de glasvezelkabel straks het huis in moet komen. Bekijk voor meer informatie over het aanlegproces deze video.

Schouwen

Het schouwen wordt namens E-Fiber uitgevoerd door de aannemer BAM Infra. Het is belangrijk dat je tijdens het schouwen thuis aanwezig bent. De schouwer bepaalt samen met de bewoner waar de glasvezelkabel in de woning of het pand wordt afgemonteerd, indien er een abonnement is afgesloten. Meestal is dit in de meterkast. Ook wordt er gekeken of er nog andere bijzonderheden zijn die voor de aanleg relevant zijn.

Indien de inwoner géén abonnement heeft afgesloten, komt de schouwer niet langs. Indien de bewoner géén abonnement afsluit zal de kabel in de straat blijven liggen en wordt de woning niet verbonden. Een toekomstige na-aansluiting, tot in huis, wordt dan tot een afstand van negen meter (tuinboring van de straat naar de gevel) voor € 450,- aangelegd. Grotere afstanden gaan op basis van een offerte.

BELANGRIJK: Inschrijven noodzakelijk voor gratis glasvezelaansluiting

Iedereen die al een abonnement heeft afgesloten, krijgt kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. Hier hoef je niets meer voor te doen. Alle overige inwoners en ondernemers kunnen ook kosteloos een glasvezelaansluiting krijgen indien zij een abonnement afsluiten bij een van de deelnemende providers. Dit abonnement dient dan te zijn afgesloten vóór de start van de aanleg. De inwoners krijgen hierover vooraf bericht. Indien je binnen een jaar je abonnement opzegt zijn er alsnog aanlegkosten verschuldigd aan E-Fiber.

Gezinnen en bedrijven die gebruik willen maken van glasvezeldiensten, maar nog geen glasvezelabonnement hebben afgesloten, kunnen zich alsnog inschrijven. Dit kan uitsluitend met behulp van het Startpakket. Dat pakket vraag je hier aan.

Vraag het Startpakket aan en schrijf je nu in en de aansluiting is gratis.

Startpakket aanvragen

Vragen? Maak een afspraak met onze adviseur

Wilt u overstappen naar glasvezel en wilt u hulp bij de keuze welke provider het beste bij u past. Maak dan een afspraak met onze adviseur.

Planning

Zodra de planningen klaar zijn komen ze hieronder te staan. We kennen 4 planningen:

  1. De globale planning
  2. de schouwplanning (route van de glasvezel bepalen vanaf de straat tot in de woning)
  3. de civiel-planning (aanleg van glasvezel in de straat)
  4. de HAS-planning (het monteren van het glasvezelmodem in de woning en verbinden met de glasvezel)

Zodra in jouw woning de HAS heeft plaatsgevonden, kan de glasvezelprovider de diensten activeren. Hiervoor neemt de provider contact met je op mits je een abonnement hebt afgesloten.

De globale planning

Informatiepunten

Als je vragen hebt over glasvezel en je kunt op deze website geen antwoord vinden, dan kun je ook naar een informatiepunt gaan.

Bekijk informatiepunten
×