Bergen | Limburg Glasvezel
Hulp? Hulp nodig? 085 888 7404

GLASVEZEL GEMEENTE BERGEN

ALLEEN MET EEN ABONNEMENT KRIJG JE EEN GLASVEZELAANSLUITING

Startpakket aanvragen

Aanleg glasvezel start na de zomer

E-Fiber heeft onderstaande planning vrijgegeven. De schouwwerkzaamheden zijn gestart. Elke woning met een abonnement wordt bezocht door een werknemer van Spitters, de aannemer. Hij legt vast hoe de glasvezel vanaf de weg het huis in gaat en waar het glasvezelmodem in de woning geplaatst wordt.
Ondertussen starten de graafwerkzaamheden en verbinden ze de eerste woningen fysiek met het glasvezelnetwerk (huisaansluiting). Zodra de huisaansluiting klaar is kan de provider de diensten leveren en maken zij een afspraak met de betreffende bewoners.  Alleen de adressen binnen de bebouwde kom krijgen glasvezel van E-Fiber. In het buitengebied legt Glasvezel Buitenaf het glasvezelnetwerk aan. Eind 2021 is de uitrol van het netwerk klaar.

Bespaar 450 euro door NU een glasvezelabonnement te nemen

U kunt nog een glasvezelabonnement afsluiten zonder dat u 450 euro aanlegkosten hoeft te betalen. Dat kan alleen met een formulier uit het Startpakket. Het Startpakket ontvangt je per e-mail en hier vraag je het aan. 

Stuur mij het Startpakket

Aanleg

De graafwerkzaamheden in de kernen starten in het derde kwartaal van 2020. De inwoners ontvangen nadere informatie over de start en de aanleg van het netwerk. Voordat de schop in de grond gaat krijgt elk gezin dat een abonnement heeft afgesloten bezoek van een schouwer. Deze kijkt samen met de bewoner naar de plek waar de glasvezelkabel straks het huis in moet komen. Bekijk voor meer informatie over het aanlegproces deze video.

Schouwen

Het schouwen wordt namens E-Fiber uitgevoerd door Spitters. Het is belangrijk dat je tijdens het schouwen thuis aanwezig bent. De schouwer bepaalt samen met de bewoner waar de glasvezelkabel in de woning of het pand wordt afgemonteerd, indien er een abonnement is afgesloten. Meestal is dit in de meterkast. Ook wordt er gekeken of er nog andere bijzonderheden zijn die voor de aanleg relevant zijn.

Indien de inwoner géén abonnement heeft afgesloten, komt de schouwer niet langs. Indien de bewoner géén abonnement afsluit, dan zal de kabel in dat geval in de straat blijven liggen. Een toekomstige na-aansluiting, tot in huis, wordt tot een afstand van negen meter (tuinboring van de straat naar de gevel) voor € 450,- aangelegd. Grotere afstanden gaan op basis van een offerte.

BELANGRIJK: Inschrijven noodzakelijk voor gratis glasvezelaansluiting

Iedereen binnen de bebouwde kom die al een abonnement heeft afgesloten, krijgt kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. Hier hoef je niets meer voor te doen. Alle overige inwoners en ondernemers kunnen ook kosteloos een glasvezelaansluiting krijgen indien zij binnen de bebouwde kom gevestigd zijn en een abonnement afsluiten bij een van de deelnemende providers. Dit abonnement dient dan te zijn afgesloten vóór de deadline die hieronder in het schema vermeld staat. De inwoners krijgen hierover vooraf bericht. Indien je binnen een jaar je abonnement opzegt zijn er alsnog aanlegkosten verschuldigd aan E-Fiber.

Gezinnen en bedrijven die binnen de bebouwde kom liggen en gebruik willen maken van glasvezeldiensten, maar nog geen glasvezelabonnement hebben afgesloten, kunnen zich alsnog inschrijven. Dit kan uitsluitend met behulp van het Startpakket. Dat pakket vraag je hier aan.

Schrijf je nu in en de aansluiting is gratis.

Vraag het Startpakket aan

Planning

Zodra de planningen klaar zijn komen ze hieronder te staan. We kennen 4 planningen:

  1. De globale planning
  2. de schouwplanning (route van de glasvezel bepalen vanaf de straat tot in de woning)
  3. de civiel-planning (aanleg van glasvezel in de straat)
  4. de HAS-planning (het monteren van het glasvezelmodem in de woning en verbinden met de glasvezel)

Zodra in jouw woning de HAS heeft plaatsgevonden, kan de glasvezelprovider de diensten activeren. Hiervoor neemt de provider contact met je op mits je een abonnement hebt afgesloten.

NB. Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

Download het gratis startpakket over Glasvezel in Bergen

Met het Glasvezel Startpakket heb je alle informatie over het aanbod van de glasvezelproviders bij elkaar.

Download nu
×