Bergen - Limburg Glasvezel
Hulp? Hulp nodig? 085 888 7404

GLASVEZEL GEMEENTE BERGEN

ALLEEN MET EEN ABONNEMENT KRIJG JE EEN GLASVEZELAANSLUITING

Startpakket aanvragen

Aanleg glasvezel gestart

E-Fiber heeft onderstaande planning vrijgegeven. De schouwwerkzaamheden zijn gestart. Elke woning met een abonnement wordt bezocht door een werknemer van Spitters, de aannemer. Hij legt vast hoe de glasvezel vanaf de weg het huis in gaat en waar het glasvezelmodem in de woning geplaatst wordt.
Ondertussen starten de graafwerkzaamheden en verbinden ze de eerste woningen fysiek met het glasvezelnetwerk (huisaansluiting). Zodra de huisaansluiting klaar is kan de provider de diensten leveren en maken zij een afspraak met de betreffende bewoners.  Alleen de adressen binnen de bebouwde kom krijgen glasvezel van E-Fiber. In het buitengebied legt Deltafiber het glasvezelnetwerk aan. Eind 2021 is de uitrol van het netwerk klaar.

Bespaar 450 euro door NU een glasvezelabonnement te nemen

U kunt nog een glasvezelabonnement afsluiten zonder dat u 450 euro aanlegkosten hoeft te betalen. Daarvoor moet u de bestelling plaatsen voordat de wijkcentrale in uw woonplaats dicht gaat. Zie ook https://www.e-fiber.nl/planning-bergen-pop-1-2-3-4/

Vragen? Maak een afspraak met onze adviseur

Wilt u overstappen naar glasvezel en wilt u hulp bij de keuze welke provider het beste bij u past. Maak dan een afspraak met onze adviseur.

Aanleg

De graafwerkzaamheden in de kernen starten in het derde kwartaal van 2020. De inwoners ontvangen nadere informatie over de start en de aanleg van het netwerk. Voordat de schop in de grond gaat krijgt elk gezin dat een abonnement heeft afgesloten bezoek van een schouwer. Deze kijkt samen met de bewoner naar de plek waar de glasvezelkabel straks het huis in moet komen. Bekijk voor meer informatie over het aanlegproces deze video.

Schouwen

Het schouwen wordt namens E-Fiber uitgevoerd door Spitters. Het is belangrijk dat je tijdens het schouwen thuis aanwezig bent. De schouwer bepaalt samen met de bewoner waar de glasvezelkabel in de woning of het pand wordt afgemonteerd, indien er een abonnement is afgesloten. Meestal is dit in de meterkast. Ook wordt er gekeken of er nog andere bijzonderheden zijn die voor de aanleg relevant zijn.

Indien de inwoner géén abonnement heeft afgesloten, komt de schouwer niet langs. Indien de bewoner géén abonnement afsluit, dan zal de kabel in dat geval in de straat blijven liggen. Een toekomstige na-aansluiting, tot in huis, wordt tot een afstand van negen meter (tuinboring van de straat naar de gevel) voor € 450,- aangelegd. Grotere afstanden gaan op basis van een offerte.

BELANGRIJK: Inschrijven noodzakelijk voor gratis glasvezelaansluiting

Iedereen binnen de bebouwde kom die al een abonnement heeft afgesloten, krijgt kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. Hier hoef je niets meer voor te doen. Alle overige inwoners en ondernemers kunnen ook kosteloos een glasvezelaansluiting krijgen indien zij binnen de bebouwde kom gevestigd zijn en een abonnement afsluiten bij een van de deelnemende providers voordat de wijkcentrale dicht gaat! Dit abonnement dient dan te zijn afgesloten vóór de deadline. De inwoners krijgen hierover vooraf bericht. Indien je binnen een jaar je abonnement opzegt zijn er alsnog aanlegkosten verschuldigd aan E-Fiber.

Gezinnen en bedrijven die binnen de bebouwde kom liggen en gebruik willen maken van glasvezeldiensten, maar nog geen glasvezelabonnement hebben afgesloten, kunnen zich alsnog inschrijven. Dit kan via de website van E-Fiber

Planning

De actuele planning vind je op de website van e-fiber.

NB. Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

Informatiepunten

Als je vragen hebt over glasvezel en je kunt op deze website geen antwoord vinden, dan kun je ook naar een informatiepunt gaan.

Bekijk informatiepunten
×