Maar wat kost glasvezel nu eigenlijk? | Limburg Glasvezel
Hulp? Hulp nodig? 0485 - 745800
 • Hier in het buitengebied
  is de aansluiting ook gratis
 • Hier is de glasvezel-wifi
  overal even snel
 • Hier 1000 Mb internet
  voor iedereen
 • Hier verschijnen geen
  blokjes meer in beeld
 • Hier onbeperkt
  supersnel internet
 • Hier beeldbel ik
  met mijn ziekenhuis
 • Hier zonder haperend internet
  genieten van het digitale leven
 • Hier kun je netflixen
  met een 8K stream
 • Hier is live streamen
  de normaalste zaak
 • Hier straks gratis
  supersnel wifi langs de lijn
 • Hier kun je
  gemakkelijk overstappen
 • Hier bestuur ik
  mijn huis op afstand

Maar wat kost glasvezel nu eigenlijk?

Dat glasvezel superieur is ten opzichte van het huidige koperen netwerk in de gemeente, dat is een feit. Maar hoeveel betaal je nu eigenlijk voor dat supersnelle internet?

Alles-in-één-pakketten glasvezel

Vrijwel hetzelfde als voor het veel tragere netwerk van bijvoorbeeld Ziggo. De glasvezel-abonnementen met zowel internet, bellen en televisie variëren in prijs vanaf € 54,95 per maand. Daarbij krijg je een uitgebreid zenderpakket, vaak verschillende voordelen met bellen en vooral een zeer snelle internetverbinding van minimaal 250 Mbps tot zelfs 1000 Mbps.

Vergelijking glasvezel met Ziggo

Ter vergelijking: de alles-in-één abonnementen van Ziggo kosten (na een korte aanbiedingsperiode) tussen de € 49,50 en € 84,50 per maand. De zenderpakketten zijn vergelijkbaar, evenals de voordelen voor telefonie. Groot verschil met de glasvezel-abonnementen is de snelheid. Het goedkoopst abonnement van Ziggo heeft slechts een snelheid van 40 Mbps. Het duurste en snelste abonnement van Ziggo biedt een downloadsnelheid van 400 Mbps. Dat is net zoveel als het ‘traagste’, veel goedkopere glasvezel-abonnement

Uploadsnelheid glasvezel 

Maar er zijn nog twee belangrijke verschillen. De abonnementen van Ziggo bieden een zeer trage uploadsnelheid, vaak maar 10 procent van de downloadsnelheid. Dit in tegenstelling tot glasvezel. Daar is de upload- en downloadsnelheid altijd even hoog én gegarandeerd. Cruciaal bij het werken in de cloud, beeld zorg of zorg op afstand, thuis werken en HD Skypen. Het koperen netwerk van Ziggo heeft daarnaast nog een probleem: het is storingsgevoeliger, wordt trager naar mate er meer gebruik van wordt gemaakt. Ook kan via de coax kabel of de telefoonlijn de bliksem in slaan. Dat kan met glasvezel niet. Glasvezel is stabiel, altijd even snel en kan de hogere snelheden die in de toekomst nodig zijn zonder problemen aan.

Basispakketten glasvezel

Als je gehecht bent aan je huidige manier van televisiekijken bij bijvoorbeeld Ziggo, maar toch wilt beschikken over razendsnel internet, dan kan dat ook. De abonnementen op glasvezel met alleen razendsnel internet kosten tussen de 32 euro en 42 euro per maand. Je kunt dan tv van Ziggo aanhouden. Bij elkaar genomen ben je dan misschien 1 a 2 euro duurder per maand uit. Maar dan wel met supersnel internet erbij.

Overzicht abonnementen glasvezel

Wil je meer weten over de providers en de kosten van de verschillende abonnementen, kijk dan op de vergelijkingspagina. Let op: om te profiteren van de vele aansluitvoordelen, dien je je vóór het einde van de glasvezelcampagne in te schrijven.

Maar wat kost glasvezel nu eigenlijk?
×