Goed internet is ook belangrijk voor duurzaamheid | Limburg Glasvezel
Hulp? Hulp nodig? 0485 - 745800
 • Hier in het buitengebied
  is de aansluiting ook gratis
 • Hier is de glasvezel-wifi
  overal even snel
 • Hier 1000 Mb internet
  voor iedereen
 • Hier verschijnen geen
  blokjes meer in beeld
 • Hier onbeperkt
  supersnel internet
 • Hier beeldbel ik
  met mijn ziekenhuis
 • Hier zonder haperend internet
  genieten van het digitale leven
 • Hier kun je netflixen
  met een 8K stream
 • Hier is live streamen
  de normaalste zaak
 • Hier straks gratis
  supersnel wifi langs de lijn
 • Hier kun je
  gemakkelijk overstappen
 • Hier bestuur ik
  mijn huis op afstand

Goed internet is ook belangrijk voor duurzaamheid

Data-explosie
“Wat lucht is voor mensen, is internet voor de zakenwereld. Een bedrijf kan niet meer zonder. Het type klanten waar ik voor mijn werk mee in aanraking kom is vaak actief in de dienstverlening. Internet is voor hen nu al van cruciaal belang. In de toekomst zal industrie en handel er nog meer van afhankelijk worden. Alles wordt smart, alle apparaten worden met elkaar verbonden. Het gebruik van data zal exploderen, op de digitale snelweg zal het drukker en drukker worden. Daar moeten we op voorbereid zijn.”

Duurzaamheid
“Goed internet is ook belangrijk voor duurzaamheid, het helpt zelfs het milieu te verbeteren. Bijvoorbeeld bij mijn buurman. Die is boer en bestuurt nu zijn landbouwvoertuigen nog zelf, maar hoe is dat over een paar jaar? Dan zal dat waarschijnlijk gebeuren via een internetverbinding en via software waardoor hij nog efficiënter kan werken. Robots, het klinkt futuristisch maar het is dichterbij dan je denkt. Denk ook aan intelligent elektrisch vervoer, het verduurzamen van onroerend goed. Of internetshoppen en thuiswerken. Dat helpt allemaal om de CO2-uitstoot en het energieverbruik te verminderen. Er is wel een snelle verbinding voor nodig.”

Bewustwording
“Toen ik vanuit de stad (met glasvezel) hier kwam wonen, werd me een schrikbeeld voorgehouden over het internet hier. Het viel me uiteindelijk niet tegen, maar ik ben ook geen groot gamer of extreme downloader. Maar ik mis toch wel het comfort wat zo’n supersnelle verbinding geeft. Toch moeten we ons bewust worden van het feit dat de verbinding die we nu hebben niet goed genoeg is voor de toekomst. Mensen leven vaak in het nu of in het gisteren. Dat kan ik ze niet kwalijk nemen, maar dat moeten ze zich wel realiseren en als het kan, er wat aan doen.”

Schrijf nu in

Goed internet is ook belangrijk voor duurzaamheid
×