GLASVEZEL GEMEENTE BERGEN

Bergen heeft glasvezel nodig!

Met de economische groei, explosief stijgt internetgebruik en het toenemende toerisme, zal er de komende jaren in Bergen veel veranderen. Een goede internetverbinding mag daarbij niet ontbreken, voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Goedkoop en betrouwbaar internet, met een hoge downloadsnelheid en een vergelijkbare uploadsnelheid. Internet waarmee je tientallen jaren vooruit kunt. Ook in Bergen is glasvezel daarvoor de oplossing.

Laat Bergen niet achterop raken

Een glasvezelaansluiting komt er niet vanzelf, omdat de gemeente Bergen voor commerciële aanbieders niet winstgevend genoeg is. Om ook in Bergen supersnel internet te krijgen, zet Limburg Glasvezel zich in voor de aanleg van een 100% gebiedsdekkend glasvezelnetwerk. Daarvoor is de steun van de inwoners van Bergen nodig. Is er voldoende vraag, dan zorgt Limburg Glasvezel dat het glasvezel ook in Bergen (zowel in de kernen als het buitengebied) wordt aangelegd.

Glasvezel heeft veel voordelen

Via deze website vind je veel informatie over glasvezel en kun je glasvezel vergelijken met de huidige internet aanbieders. Glasvezel heeft veel voordelen en dat voor dezelfde prijs als je gewend bent. Wil je nog meer weten over de snelheid van het internet, de internetaansluiting of de verschillende glasvezelproviders? Bezoek dan één van onze informatie-avonden (IA) in de gemeente, ga langs bij een informatiepunt, kom naar de inschrijfavond (ISA) of neem contact op met één van onze ambassadeurs.

Hoe kan dat? Geen eigen bijdrage?

Wij zijn van mening dat iedereen, waar je ook woont, recht heeft op glasvezel. En dat je niet mag discrimineren door de kernen gratis of niet aan te sluiten en de buitengebieden het volle pond laten betalen. Wij kunnen alles aansluiten: de goedkope adressen en de dure! Als voldoende gezinnen in de kernen meedoen worden de totale aanlegkosten verdeeld over meer deelnemers. Als van de andere kant de partners in de keten ook water bij de wijn doen door minder winst te nemen of met een langere terugverdientijd te rekenen, kunnen we iedereen gratis aansluiten op het netwerk als 30% een abonnement bestelt bij een glasvezelprovider. We noemen dat het solidariteitsprincipe.

Samen met de providers en ambassadeurs gaan wij ervoor zorgen dat je niet alleen onbeperkt supersnel internet krijgt, maar ook televisie in de aller hoogste kwaliteit en dat tegen zeer concurrerende prijzen.

Informatieavonden

We leggen u graag persoonlijk uit hoe de vork in zijn steel zit, waarom de noodzaak voor glasvezel zo hoog is, wat de kosten voor u zijn en hoe overstappen in zijn werk gaat. Daarom nodigen we u uit voor onze informatieavond op:
> dinsdag 27 november om 19.30 uur in mfc ‘t Luukske - Catharinastraat 21 - Wellerlooi
> donderdag 6 december om 19.30 uur in Den Asseldonk - Den Asseldonk 2 - Bergen

> zaterdag 8 december inloop van 10 – 14 uur in De Klaproos – Gochsedijk 87 – Siebengewald. Dit is een informatiemarkt over glasvezel.