Ga ook voor glasvezel en wordt vrijwilliger | LimburgGlasvezel.nl
Hulp? Hulp nodig? 085 888 7404

 

Ambassadeur worden

Al veel ambassadeurs gingen u voor

Samen met de inwoners van de Limburg willen wij een glasvezelnetwerk realiseren. Waarom? Omdat KPN en Ziggo hun netwerk niet willen uitbreiden zodat iedereen snel internet krijgt. Als we met de tijd mee willen gaan, moeten we zelf de draad – of beter gezegd de glasvezel –  oppakken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen over een aantal jaren nog steeds probleemloos kunnen internetten en tv kijken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de digitale snelweg ook in Limburg komt. En dat we over 30 of 40 jaar nog steeds probleemloos gebruik kunnen maken van die digitale snelweg. Maar dan moeten we nu wel samen in actie komen! Lees ook de algemene voorwaarden en onze brochure over vrijwilligerswerk.

Informatie geven

Vindt u de komst van een toekomstvast glasvezelnetwerk ook zo belangrijk. Draag dan bij aan de komst ervan. Limburg Glasvezel heeft ambassadeurs nodig om de vraagbundeling (dit is de promotiecampagne die inwoners informeert over de voordelen van glasvezel) tot een succes te maken. De ambassadeurs komen uit alle plaatsen van de gemeente. We vragen elke ambassadeur om de gezinnen in zijn dorp of wijk objectief te informeren over glasvezel. Dus geen snelle verkooppraatjes. De meeste taken vragen éénmalig 3 tot 4 uur van uw tijd. De campagne duurt maximaal 4 maanden.

De rode draad van de taken is buurtgenoten voorzien van de juiste informatie. Als ambassadeur wordt je de glasvezelexpert van de buurt. Elk takenpakket is samengesteld op basis van tijd, variërend van 1 tot 5 uur. Het varieert van het rondbrengen van informatiefolders in de buurt tot het coördineren en organiseren van inschrijf- en informatieavonden. Afhankelijk van hoeveel tijd u wilt besteden, kiest u een taak. Er is al een taak die maar 4 uur in beslag neemt…

Training

Inwoners hebben veel vragen over glasvezel: Waarom is glasvezel nodig? Moet ik een nieuwe tv of pc kopen? Moet ik nieuwe kabels in mijn huis aanleggen? Waarom is glasvezel goedkoper? Allemaal vragen die veel indianenverhalen opleveren. Daarom is het zo belangrijk dat ambassadeurs goed opgeleid op pad gaan om de buurt te informeren. Tijdens 2 avonden leert u alle ins en outs van glasvezel en kunt u praktisch alle vragen beantwoorden.

Er zijn vijf taken. Welke kiest u?

  1. Drie keer rondbrengen van uitnodigingen of brochures bij de honderd gezinnen. Dat is 1 keer 4 uur werk.
  2. Organiseren van vier inschrijfavonden. Dat is 1 keer 3 uur werk.
  3. Organiseren van 1 informatieavond. Dat vergt 1 keer 5 uur werk.
  4. Uitdelen van folders bij evenementen in het dorp. De tijdsinspanning kun je zelf bepalen en is ook afhankelijk van het aantal evenementen in jouw woonplaats.
  5. Coördineren van bovenstaande taken. Naar verwachting is dit 2 uur per week gedurende 16 weken.

Glasvezelteam

Per woonplaats ontstaat er zo een ‘Glasvezelteam’ met 1 coördinator en een aantal vrijwilligers. De taken 1 tot en met 5 hebben namen. We noemen de taken ‘Toolkit’ omdat we er een kant-en-klaar draaiboek voor hebben. Hierin zit al het materiaal en er staat precies beschreven wat je moet doen en op welk moment. Handig toch. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Taak 1 = Toolkit huis-aan-huis
Taak 2 = Toolkit inschrijfavond
Taak 3 = Toolkit informatieavond
Taak 4 = Toolkit promotieteam
Taak 5 = Toolkit teamleider

Aanmeldformulier

  • Takenpakket
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.
×