Aanleg in volle gang in Bergen (L) - Limburg Glasvezel
Hulp? Hulp nodig? 085 888 7404
 • Hier in het buitengebied
  is de aansluiting ook gratis
 • Hier is de glasvezel-wifi
  overal even snel
 • Hier 1000 Mb internet
  voor iedereen
 • Hier verschijnen geen
  blokjes meer in beeld
 • Hier onbeperkt
  supersnel internet
 • Hier beeldbel ik
  met mijn ziekenhuis
 • Hier zonder haperend internet
  genieten van het digitale leven
 • Hier kun je netflixen
  met een 8K stream
 • Hier is live streamen
  de normaalste zaak
 • Hier straks gratis
  supersnel wifi langs de lijn
 • Hier kun je
  gemakkelijk overstappen
 • Hier bestuur ik
  mijn huis op afstand

AANLEG IN BERGEN (L) IN VOLLE GANG

Na een succesvolle vraagbundeling door Limburg Glasvezel is het moment daar: het glasvezelnetwerk in gemeente Bergen wordt aangelegd. De eerste schop is al de grond ingegaan en dit symboliseert het startschot van de aanleg van het netwerk. Naar verwachting is in het derde kwartaal van 2021 de gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk.

Aanleg
In Bergen legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. De werkzaamheden worden, in opdracht van E-Fiber, uitgevoerd door Spitters. De graafwerkzaamheden zijn al gestart in Afferden. In oktober zal worden gestart in Bergen, waarna we in februari 2021 in Well en Wellerlooi gaan beginnen. Vanaf juni 2021 wordt ook Siebengewald aangesloten op het netwerk. In totaal wordt er circa 151 kilometer geul gegraven voor het glasvezelnetwerk van E-Fiber . Tijdens de aanleg kunnen inwoners en bedrijven nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting. De inschrijving voor Afferden sluit begin oktober .

Adviesgesprek
Paul Kempen van Limburg Glasvezel is erg blij dat de aanleg van start is gegaan: “We zijn blij dat de dorpen van de gemeente Bergen glasvezel krijgen. We kunnen niet meer zonder supersnel internet. Voor vragen over glasvezel en de abonnementen hebben we een glasvezelinformatiepunt ingericht. Elke woensdag is er een inloopspreekuur van 09.30 tot 12.00 uur. Je kunt zonder afspraak binnenlopen op Mosaïque 53 in Nieuw Bergen (pand Maasduinencentraal)

Daarom glasvezel
We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 20x zo snel downloaden en uploaden. Daarnaast biedt glasvezel een nieuwe vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het is een open netwerk met meerdere aanbieders. Ook is glasvezel beter voor het milieu.

Over E-Fiber
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.

Gezinnen en bedrijven die gebruik willen maken van glasvezeldiensten, maar nog geen glasvezelabonnement hebben afgesloten, kunnen zich alsnog inschrijven. 

Schrijf je nu

 

Foto: v.l.n.r: Sander Blommaert (Spitters), Paul Kempen (Limburg Glasvezel), Wopke Hellinga (Spitters), Sander van Tuijn (E-Fiber), Gabry Tiellemans (gemeente Bergen). Fotografie: Nico van Ast

AANLEG IN BERGEN (L) IN VOLLE GANG
×